«Kjære Google, jeg slår opp»

Google gir deg gratis e-post mot at selskapet kan analysere din innboks og dine vaner. Vår tjeneste Zimbra er ikke gratis, men til gjengjeld krever vi INGENTING tilbake.

«Kjære Google, jeg slår opp» er de første ordene i et åpent brev om hvordan den generelle Gmail-brukeren utnyttes for å drive målrettet markedsføring. Trond Wingård karakteriserer seg selv som en tidligere fornøyd bruker som nå har fått kalde føtter på grunn av alt mediegiganten vet om ham.

«I det siste har jeg imidlertid erkjent at det ikke er gratis. Selv om det ikke koster lommeboken min så mye som ett øre, er det likevel en pris. Jeg har kommet til at den prisen er mye høyere enn jeg trodde, og jeg er ikke lenger villig til å betale den.»

Wingård refererer til all informasjonen Google får tilgang til ved at han bruker e-posttjenesten eller andre tjenester fra Google. Mediegiganten vet hvor han bor, hvor gammel han er, hva han har interesse for, hva han klikker på, hvilke reklamer han liker, etc.

«…jeg vil heretter bruke andre tjenester enn deres, fra konkurrenter som ikke behandler hver lille bit informasjon som en del av et kommersielt objekt. Enten tar de ikke vare på informasjonen, eller så bare oppbevarer de den for meg uten å analysere innholdet. Det er deres tjeneste, men det er mine data. (….) Spesielt når det gjelder e-post, vil jeg betale. Ja, det tar en liten bit av lommeboka mi, men selskapet vil da ikke tjene penger på informasjon de samler om meg. De får pengene rett fra meg i stedet. Og dét synes jeg er en enklere, mer transparent og, ja, mer ærlig avtale enn den jeg har inngått med dere.»

Les hele brevet på nrk.no.

Les mer om Telsys E-post – en e-postløsning som KUN er tilgjengelig for deg.

Telsys E-post gir deg konstant tilgang til dine e-poster. Den gir sikker og konstant backup av all korrespondanse. Du kan dele kontakter, filer og kalendere. Telsys E-post kan synkroniserers med mobiltelefon og fyller kravet om at alle data skal lagres i Norge.