Personlig ansvarlige for datatap

Ledere kan bli stilt personlig ansvarlige for datatap, advarer advokat Christian Sturla Svensen. Det er bare snakk om tid før det smeller, sier han.

Advokat Svensen fra advokatfirmaet Lynx sier til nettavisen E24 at det er få ledere som har tatt innover seg det store ansvaret de har for å sikre bedriftens data:
– Ledere kan bli stilt til ansvar personlig for datatap for mange millioner kroner. Enorme verdier ligger nå i form av digital informasjon i bedriftene, og styret og den daglige ledelsen har generelt ikke tatt inn over seg hvilke ansvar de har for å sikre selskapets verdier, informasjonen.

«IT-drifts-greier»
Svensen sier til nettavisen at det er en gjengs oppfatning blant ledere at sikring av digital informasjon oppfattes som «noe IT-drifts-greier», og at lederne selv ikke er klar over at aksjeloven kan ramme dem personlig.

«Loven åpner for at styreledere, daglige ledere og andre ledere kan holdes ansvarlig for bedriftens verdier som går tapt, hvis tapet skyldes manglende fokus på sikkerhet. Om det forsvinner millioner, blir det pekeleken. Noen får ansvaret.

I kunnskapsbedrifter ligger verdien i form av dokumenter, data man selv utarbeider, bearbeider eller oppbevarer for andre. Vår oppfatning er at backup i dag ofte skjer lokalt på egne maskiner, med utdatert beskyttelse og uten tilstrekkelig rutiner for å sikre at de faktisk har backup. Tap av data kan bety et være eller ikke være for mange bedrifter, og da er det galskap slik mange opererer i dag, sier Svensen.» Les hele saken HER.

Telsys med sikkerhetsfokus
Vi i Telsys har sikkerhet i høysetet. Vi har bunnsolide løsninger for Online Backup, Helsenettbackup og Filservere. I tillegg tar vi også automatisk backup av all e-postkorrespondanse i 30 dager for dem som bruker Telsys E-post Zimbra.

Med backupløsning fra oss, vil din data lagres på forskjellige lokasjoner i Norge – helt automatisk. Filer valideres hver uke, og du kan enkelt gjøre en gjenoppretting hvis du trenger det. I tillegg har vi i Telsys markedsledende support inkludert i produktet.

Vi er sertifisert i henhold til IKT-Norges bransjenorm CTRL, og er partner med Norsk Helsenett. Her er det trolig snakk om Norges beste online backupløsning.

Les mer
Les Bedrifter dårlige på informasjonssikkerhet.
Les Forsikringsselskap krever backup.
Les Vi er partner med Norsk Helsenett.
Les Microsoft snoket i Hotmail-konto.
Les Genial e-postløsning på 1,2,3.

Les også om:
Telsys Online Backup
Telsys Helsenettbackup
Telsys ipFaks
Telsys Webhotell
Telsys Websider
Telsys Filserver

Gå til BESTILLINGSSKJEMA.