Men faksen var ikke død…

Daglig Leder i Telsys AS, Rolf Morten Klev
Rolf Morten Klev, Daglig Leder i Telsys AS

Mange tror at e-post, sms og diverse web-baserte kommunikasjonsformer har gjort den gamle telefaksen overflødig som verktøy. Bruken av faks er nok også betydelig redusert de siste årene, men overraskende mange er fremdeles avhengige av å ha korrespondanse via telefaks. Mye teknisk, økonomisk, juridisk og medisinsk dokumentasjon sendes via faks, og i en del internasjonal dialog er telefaksen mye i bruk.

– Vi selger daglig løsninger med IP-faks til aktører i norsk næringsliv, sier daglig leder Rolf Morten Klev i bedriften Telsys som ledes fra Mandal. – IP-faks er en løsning som går ut på at man kan sende dokumenter direkte fra PC’en til faksmaskiner i hele verden. Når man mottar faks, kommer disse rett opp på skjermen via e-post.

Fordelen med IP-faks er at man slipper å løpe til faksmaskinen for å sende og motta faks. Dette gir igjen økonomiske besparelser på innkjøp, vedlikehold og forbruk av maskiner, toner og papir. Det er dessuten en mer miljøvennlig løsning. Siden faksene kommer via e-post er det lett å videresende disse, og å arkivere korrespondansen digitalt. Man unngår unødig print på papir, og systemet er uavhengig av tradisjonelle telefonlinjer.

– Vi har over 3 500 store og små bedrifter i hele Norge som kunder, og til og med deler av Telenor bruker våre systemer. I fjor gikk nesten 1,2 millioner telefakser via vårt IP-faks system, fortsetter Rolf Morten Klev. – Hovedgrunnen er behovet for dokumentasjon, noe man ikke oppnår på samme måten med en digital tekst. Man er også helt uavhengig av felles programvare for visualisering. En del miljøer innen internasjonalt næringsliv har heller ikke kommet like langt når det gjelder digitalisering som vi har i Norge.

Telsys ble etablert i 2006, og i 2010 mottok etablererne Gründer-prisen av Lindesnesregionen Næringshage. Bedriften har hatt en jevn ekspansjon, og i dag sysselsettes syv årsverk. I tillegg til IP-faks, tilbyr de digitale produkter som online backup, e-post og løsninger for web-hotell og online filservere for næringslivet.

– Etterspørselen etter digitale faksløsninger har ikke vist tegn til stagnasjon, og vi kontaktes daglig av interesserte. Med andre ord må man kunne si at telefaksen lever videre i beste velgående, avslutter Klev med et smil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *