Kundeprofil: Moods of Norway

Bildet over er fra «winter wonderland», i anledning ski-VM i Oslo 2011. I rutete Moods-dresser ser man fra venstre: Peder Børrensen, Steffan Dahlquist og Simen Staalnacke.

Om Moods of Norway

Moods of Norway er en suksesshistorie uten sidestykke i Norsk klesbransje. Under studier på Hawaii ble idé-en om Moods of Norway klekket ut av Simen Staalnacke, Peder Børrensen og Steffan Dahlquist.

Idé-en var å bygge en merkevare basert på Norske historier med klær som et medium. Ikke uvesentlig var det at hovedkontoret skulle ligge i fagre Stryn.

Etter starten i 2003 har Moods of Norway nå butikker i Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand og Trondheim. I tillegg til dette har de butikker på en rekke mindre steder, slik som Flø, Røros, Langevåg og Geiranger.

I USA har man etablert butikk i Los Angeles, og det jobbes med etablering i New York. Moods of Norway selger også klær gjennom et stort forhandlernettverk.

Fra en omsetning på 400.000 i 2003, har nå Moods of Norway vokst til en omsetning på 291 millioner i 2011, med et resultat på 96 millioner før skatt.

Online Backup fra Telsys

Moods har siden 2007 benyttet Telsys Online Backup til å ta sikkerhetskopi av sine viktige data. For Moods var det viktig å ha en leverandør som kunne tilby en stabil og sikker tjeneste til en god pris. I tillegg ønsket de en leverandør som hadde god support og som var lokalisert i Norge.

– Fra starten hadde vi bare behov for 50GB backupkonto. Etter hvert som selskapet utviklet seg så har dette behovet økt jevnt og trutt, og nå er behovet på hele 1TB eller 1000GB. Vi bruker backupløsningen til både vanlige filer og databaser. Med Telsys Online Backup er vi trygge på at vi alltid har en sikker backup, sier Jørn Peder Sætre i Moods of Norway.

Telsys reddet oss

– I 2010 opplevde vi et uhell før lansering av en ny oppdatert produktkatalog. En SQL database hadde blitt korrupt og var ubrukelig. Vi hadde da heldigvis backup fra Telsys og kunne kjøre en gjenoppretting rimelig raskt.

– Telsys hjalp oss med denne prosessen og alle dataene ble reddet. Vi sparte nok mange hundre timer arbeid ved at vi hadde gode rutiner for å ta regelmessig sikkerhetskopi.

– Vi anbefaler gjerne Telsys til andre bedrifter som ønsker en god og hyggelig leverandør av backup.

Bildene er fra Moods of Norway sin Flickr-konto. Du kan også se produktene til Moods of Norway i deres nettbutikk.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *