ownCloud-logo

ownCloud – Din egen private nettsky

Her i Telsys er vi konstant på utkikk etter nye og spennende produkter vi kan legge til i vår produktportefølje. Et av de nyeste produktene vi jobber med for øyeblikket er en privat skytjeneste kalt ownCloud.
 

Hva er ownCloud?

ownCloud gjør det mulig for hvem som helst å sette opp sin egen privat nettsky, med de samme mulighetene for synkronisering man ser i tilsvarende løsninger som for eksempel DropBox. ownCloud er i ferd med å etablere seg som en sterk konkurrent i dette markedet. Det unike med ownCloud er at hvis man allerede benytter Dropbox, kan man få tilgang til denne lagringen gjennom samme system. DropBox kan aksesseres som en mappe i ownCloud, side ved side med lagring fra Amazon S3 eller direkte lagring i ownCloud.

I dag finnes det sync-klienter for Windows, Mac, Linux, Android og iOS. I tillegg er det mulig å aksessere dokumenter gjennom nettleseren. Den store fordelen med å lage din egen sky, er at du selv har kontroll over hvor dine data ligger!
 

Hva er det som gjør ownCloud så spesielt?

I stedet for å lage en sky kun for bedriftsdokumenter, satser ownCloud på å få til en sammensmelting av private og bedriftsrelaterte dokumenter i ett og samme system. Har man en ansatt som benytter DropBox privat? Ikke noe problem; dette kan gjøres tilgjengelig gjennom ownCloud. Fordelen med dette er at bedriften bevarer kontroll over hva som legges i skyen, slik at det blir slutt på at ansatte kopierer bedriftshemmeligheter over i sin egen private sky. Dette er noe vi i Telsys har stor tro på; i stedet for å erstatte veletablerte løsninger, tror vi det er bedre å satse på å få integrert disse inn i én løsning.
 

Hva er våre planer med ownCloud?

Vi har testet ut ownCloud internt i tre måneder nå, og har allerede fått stor tro på at dette er et produkt for fremtiden. Lagring «i skyen» er en stadig økende trend, og vi ser økende etterspørsel for slike tjenester fra våre kunder. Dokumenter skal være tilgjengelig fra hvor som helst – når som helst.

I forbindelse med dette ble vi nettopp intervjuet av TechTarget, som lurte på våre erfaringer med ownCloud så langt. Resultatet av dette intervjuet kan du lese her.

Med tiden har vi planer om å tilby hosted ownCloud som en tjeneste til våre kunder. Vi vil da sette opp din egen ownCloud i et stabilt og sikkert driftsmiljø. På denne måten kan du være sikker på at dine data lagres på en trygg og forsvarlig måte – samtidig som du slipper å drifte og vedlikeholde dette selv.
 
OPPDATERT INFORMASJON: Vi har nå lansert Telsys Online Filserver. Denne er basert på ownCloud, men driftes helt og fullt av Telsys. Det er en genial synkroniseringstjeneste. Den er enkel, rask og trygg å bruke. Du vet hvor filene lagres, og løsningen leveres med fri support. Les mer her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *