Ukens Protip: Legg inn dine RSS feeds i Telsys Epost (Zimbra)

I forrige uke tok vi sats og lanserte ukens protip på Facebook og Twitter. Fra nå av vil disse bli lagt ut på bloggen vår. Denne ukens protip kommer godt i hende for alle som benytter seg av RSS- eller ATOM-feeds.

De aller fleste nyhetssider (VG, Dagbladet, m.m.) og blogger på nett støtter RSS-feeds, og det kan være veldig praktisk å ha alle oppdateringer fra sidene du følger med på samlet på ett sted. Dette betyr i praksis at du slipper å besøke alle de aktuelle sidene flere ganger om dagen for å se om det har skjedd noe nytt!

Med Telsys Epost (Zimbra), kan man holde øye med alle sidene fra ett sted. Så lenge den aktuelle siden støtter RSS eller ATOM, kan man enkelt sette opp et abonnement direkte fra web-grensesnittet. For å gjøre dette, kan du følge denne oppskriften:

  1. Velg Ny -> Mappe.
  2. Skriv inn et passende navn for den nye feeden.
  3. Huk av for «Abonner på RSS/ATOM-nyhetsmatinger».
  4. Lim inn adressen til den nye feeden i feltet merket «URL». Denne adressen finner du på siden du ønsker å følge (Se etter «RSS» enten i toppen eller bunnen av siden).
  5. I boksen rett nedenfor, kan du velge hvor du vil plassere den nye feeden din. Personlig har jeg en egen mappe hvor jeg samler alle mine nyhetsoppdateringer, slik at jeg lett finner frem til dem igjen.
  6. Trykk på OK for å fullføre.

Den nye feeden du nettopp har lagt til, vil oppdatere seg automatisk når det dukker opp nyheter. Det er også mulig å dele RSS-feedene du har satt opp med medarbeidere som også benytter seg av Telsys Epost. For å gjøre dette, høyreklikker du på feeden og velger «Del mappe».

Hvis du har en idé til hva vi kan ha som neste ukes Protip, tips oss gjerne på protip@telsys.no. Vi setter pris på alle innspill!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *