Ukens Protip: Slå av datamaskinen din automatisk etter fullført backup med Telsys Online Backup!

Som vi alle vet, er det viktig å kjøre hyppige backup-jobber. Avhengig av hvor mye data du tar backup av, samt hastigheten på internettforbindelsen din, kan det i noen tilfeller ta en liten stund før backupen blir ferdig.

Er du en av de som tidligere har pleid å sitte og vente på at backupen skal fullføres før du kan slå av datamaskinen for dagen? Da har vi et godt tips til deg! Hvis du har Telsys Online Backup Proff, finnes det nemlig en automatisk måte å gjøre dette på…

Ved å legge til "shutdown /s /t 300" som etterkommando i backupsettet ditt, vil datamaskinen din slås av automatisk 5 minutter etter at backupjobben fullføres.

Telsys Online Backup har støtte for å kjøre egendefinerte systemkommandoer både før en backupjobb setter i gang, samt etter at den er ferdig. For å slå av datamaskinen din automatisk, kan du derfor legge til en systemkommando som slår av datamaskinen din automatisk ved fullført backup.

For å gjøre dette må du først åpne opp backupklienten. Deretter må du gå inn i innstillingene for et av backupsettene dine (helst det backupsettet som kjører sist). I innstillingene finnes det et valg som heter Kommandolinje. Der kan du velge å legge til Etter-Backup-kommandoer. Trykk på Legg til nederst i vinduet. Gi kommandoen et beskrivende navn – for eksempel «Slå av datamaskinen automatisk» – og legg deretter inn følgende kommando i Kommando-feltet:

shutdown /s /t 300

Neste gang dette backupsettet fullføres, vil en nedtelling på 300 sekunder (5 minutter) sette i gang, og datamaskinen din vil deretter slås av. Dette betyr at du kan slå av datamaskinen din uten å måtte sitte og vente på at backupjobben din skal bli ferdig!

PS: Det er viktig å huske på at denne kommandoen vil eksekveres hver gang du kjører backupsettet. Hvis du skulle ønske å hindre at maskinen slår seg av, må du huske å fjerne kommandoen fra backupsettet igjen. Du kan også avbryte en aktiv nedtelling ved å skrive følgende inn i Start -> Kjør/Søk-boksen: shutdown /a

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *