Ulike måter å lagre data på

Hvorfor velge vår backupløsning foran andre nettlagringstjenester?

Det finnes et hav av måter å lagre filer på, og mange synes at det er komplisert å sette seg inn i hvordan de ulike tjenestene fungerer. Noen av nettlagringstjenestene er nok ok for oppbevaring av bilder fra festen forrige helg. Men dersom du skal lagre kundedatabase, regnskapstall, pasientinformasjon, bedriftshemmeligheter eller innovative planer, så er det viktig å lagre disse et sted hvor du er sikker på at ingen andre får lest dem. Vi har funnet noen av argumentene for hvorfor du bør velge vår backupløsning foran mange andre:

– Dataene krypteres før de forlater din maskin. Det er bare DU som kjenner krypteringskoden, og derfor bare du som kan bruke filene. Dersom filene noen gang skulle komme på avveie, så får uvedkommende altså ALDRI lest disse. De må nemlig bruke din egendefinerte krypteringsnøkkel for å åpne dem.

– Dataene lagres i Norge, og backupløsningen er underlagt europeiske regler. Mange andre nettlagringstjenester lagrer dataene dine i utlandet.

– Vi lagrer alle dataene dine i to ulike norske datasentre, så dersom det skulle brenne på det ene stedet, så er filene dine trygt lagret i et datasenter på en annen side av landet.

– Vi er CTRL-sertifisert. Dette er en sertifisering IKT-Norge har gjort for å gjøre nordmenns valg av backupløsning enklere. Bare fire andre bedrifter er CTRL-sertifiserte.

– Det er DU som eier dataene dine. Vi tar ingen eierskap i filene dine. Du bare lagrer dem hos oss. Dette kan man ikke ta for gitt med alle andre tjenester.

– Vår backupløsning er mye mer enn en simpel filbackup. I tillegg til å kunne ta backup av filer, har vi støtte for backup av databaser, exchange-servere, virtuelle maskiner og andre tjenester.

– Vi støtter flere operativsystem enn mange andre nettlagringstjenester. Bruker du for eksempel Linux, så kan du ha backup hos oss.

– Vi leverer god, rask og norsktalende support INKLUDERT i produktene – også i Telsys Online Backup. Det er veldig spesielt i vår bransje.

Informasjon er den viktigste verdien til norske bedrifter i dag. Det er veldig viktig at disse sikres. I verste fall kan tap av data føre til konkurs.

Det sier Tone Hodde Bakås fra NorSIS i saken vi tidligere har skrevet om norske bedrifters informasjonssikkerhet.