– God backupløsning er en lettelse

Utallige bedrifter er avhengige av en sikker backup av sine data. Hvis disse går tapt, kan det bety kroken på døra for bedriften.

Revisorer og regnskapsførere er noen av disse. Bedrifter i denne bransjen er lovpålagte å sikre sine data i flere år.

– Hvis vi hadde mistet våre data, hadde vi ikke kunnet fortsette. Dersom det hadde skjedd på det verst tenkelige tidspunktet, så hadde vi måtte jobbe gratis i lang tid for å hente inn dataene igjen. Det hadde vi ikke hatt råd til, sier Hasse Sagstad, statsautorisert revisor og daglig leder hos Revisorsenteret Mandal.

 
Digital lettelse

De to første årene Revisorsenteret Mandal drev, hadde selskapet kun én server som de selv tok backup på ved ujevne mellomrom. Denne stod i samme lokale som kontorene. Sagstad sier at dette var en tid med dårlig magefølelse knyttet til sikkerheten rundt backupløsningen. Da bedriften fikk gode automatiserte backupløsninger, kunne han slappe av, og han fikk mer tid til å jobbe med revisjon – det han egentlig vil bruke tid på.

– Det var en stor lettelse å få automatisert digital backup, og ikke minst å få backupen ut av hus. Det var en drøm, og et kjempefint opplegg, sier Sagstad. Han er nå glad for at deres data er sikret, og at han og hans ansatte kan bruke tiden sin på det de er utdannet til.
 

Verdifull data

Sagstad har sett bedrifter som har mistet alt av data. I verste fall har det betydd konkurs.

– Det er mange som er opptatt av å ta vare på fysiske verdier, men som glemmer verdien dataene innehar. Vi maser ofte på våre kunder om at de må ta backup av sine data, sier han.

Sagstad mener at det er et stort sprik mellom hvem som synes at sine data er uunnværlige, og ned til andelen som faktisk tar tilstrekkelig backup av dem.

 
Alfa og omega
Oppbevaringstiden for regnskapsdokumentasjon er for tiden oppe til drøfting. Uansett om dine viktige verdier skal oppbevares i 5 år, 10 år eller til evig tid – en forsvarlig lagring av dataene kan bety alfa og omega for din bedrift.

Det var en stor lettelse å få automatisert digital backup, og ikke minst å få backupen ut av hus. Det var en drøm, og et kjempefint opplegg.

Les mer om vårt produkt Telsys Online Backup som gir deg sikker og kryptert backup lagret i Norge. Systemet har støtte for alle typer datasystemer og er sertifisert i henhold til bransjenormen CTRL.

 
Her kan du også lese om
Telsys Helsenettbackup
Telsys E-post Zimbra
Telsys ipFaks
Telsys Webhotell
Telsys Websider
Telsys Filserver.