Fått e-post fra printeren? Vær på vakt.

Vi har den siste tiden mottatt henvendelser fra flere som har opplevd å få e-post fra det som skal se ut som bedriftens egen printer. I e-posten er det en ZIP-fil som sannsynligvis ikke er trygg. 

Slik det ser ut:

Avsenderen står oppført som et generisk navn på en printer + bedriftens domene. For eksempel printer@telsys.no (eller ulike navn på printere foran domenet).

Disse e-postene ser også ut til å gå under de fleste spamfilter, da domenet på avsenderadressen er den samme som mottakerens domene.

 

Vær på vakt!

Rådet vårt er som før: Aldri åpne vedlegg dersom du ikke kjenner til hva det skal inneholde!

Uansett om det er jobbmail, privat mail eller andre steder på Internett: Du bør aldri åpne vedlegg som du ikke kjenner til innholdet i.

  • I tillegg til å skaffe deg brannmur og antivirusprogram (og selvfølgelig en god og sikker backup), bør du være forsiktig når du surfer på Internett, eller leser e-post du får tilsendt.
  • Du bør ikke åpne vedlegg som du ikke vet hva inneholder. Selv ikke når e-posten kommer fra noen du kjenner. Noen virustyper bruker nemlig e-postadresser til å spre seg videre til andre enheter. Den siste tiden har det blitt sendt e-post med en infisert zip-fil.
  • Det er viktig at antivirusprogrammet og brannmuren alltid er oppdatert, slik at de kan beskytte din datamaskin mot de nyeste virusene.

Men antivirusprogram og brannmurer gir aldri en absolutt garanti for surfing fri for virus. Når nye virus dukker opp, vil datamaskinen din alltid kunne være sårbar i en kort periode til antivirusselskapet har oppdatert antivirusprogrammet, og du har lastet ned disse oppdateringene.

Du bør uansett lage sikkerhetskopier av innholdet du har på maskinen din, slik at du kan du rulle tilbake til en frisk backup dersom virus ødelegger filene du har lagret på maskinen.

Tipsene er hentet fra www.nettvett.no som leveres av Nasjonal kommunikasjonsmyndighet.

 

Les mer om Telsys Online Backup hvis du trenger en solid sikkerhetskopi av bedriftens data for å unngå at de går tapt.

 

Tidligere blogginnlegg om IT-sikkerhet:

Er din bedrift forberedt på å miste data?

Backup kan redde mange bedrifter

Tenk sikkerhet – unngå angrep

Ikke åpne ukjente vedlegg

Skadelig virus i omløp

4 enkle grep mot IT-angrep

Fire av fem bedrifter opplever IT-trussel

Bedriftens data – svindlerens McDonalds?