– Nei til skyarkivering i utlandet

Riksarkivaren advarer kommuner som ønsker å lagre offentlige arkiver hos utenlandske skylagringsselskap. Det vil være i strid med arkivloven dersom filer lagres utenfor landets grenser.

Det er Dagens Næringsliv som har omtalt saken. Arkivverket mottar et økende antall henvendelser fra kommuner og offentlige institusjoner vedrørende skylagring.

Lovstridig.
– Vi ser at det kan være fordeler med å benytte skylagring. For mange er det økonomisk gevinst som lokker, for andre kan det være en bedre sikkerhet mot tap av data. Men hvis en slik avtale innebærer at det lagres utenfor landets grenser, vil det være i strid med loven, sier underdirektør i Riksarkivet, Tor Anton Gaarder, i saken.

Ifølge avisen har alle norske kommuner og mange offentlige institusjoner i prinsippet ett eller flere arkiver som omfattes av arkivloven.

…hvis en slik avtale innebærer at det lagres utenfor landets grenser, vil det være i strid med loven

Kryptert og i Norge.
Med vår backupløsning vil alle dine data bli sendt kryptert opp i skyen, og lagres på servere lokalisert på to ulike steder i Norge. Vi er en norsk bedrift med norske ansatte og norske servere. Vi er en av få bedrifter som har godkjent backupløsning gjennom IKT-Norges bransjenorm CTRL. Dette er en norm som skal hjelpe norske bedrifter med å vite hvordan de kan sikre dataene sine tilstrekkelig.

Les mer om Telsys Online Backup eller kontakt oss på post@telsys.no eller tlf. 64000000.

Les saken i Dagens Næringsliv HER.