Skadelig virus i omløp!

Et nytt virus har kommet til landet, og flere bedrifter skal allerede være rammet. Deriblant en av våre kunder. Han hadde heldigvis lagret en backup av filene sine, og fikk derfor gjenopprettet dem ved hjelp av Telsys Online Backup. Det selv om alle filene på maskinen hans var låst av «løspengeviruset».

Viruset kommer i innboksen med emnefeltet «My resume» pluss et navn foran eller bak. Eksempler: «Edgar Dunlap – My resume» eller «My resume Harry Barlett».

Dersom du åpner vedlegget i mailen, så ser det tilsynelatende ut som om ingenting skjer – men det gjør det! Filene på maskinen krypteres. Det kommer samtidig en tekstfil på skrivebordet med informasjon om at alle filene er kryptert, og hvordan brukeren skal gå fram for å dekryptere filene igjen – ved å betale penger.

 

CryptoWall

Viruset kalles CryptoWall, og er veldig likt som det vi tidligere har skrevet om, Cryptolocker. Dersom du uheldigvis får trykket på filen, så må du slå av maskinen umiddelbart, før den får startet prosessen med å ødelegge alle filene den får tak i – både lokalt og på serveren.

Men best av alt – slett mailen hvis du får den!

 

Ha backup

Dette er en av mange grunner til at man som bedriftsleder bør sørge for å ha en sikker backup av bedriftens filer. Uten backup kan du miste utrolige verdier hvis et slikt virus rammer deg og din bedrift. Vår backupløsning kan du enkelt prøve i 30 dager. Dersom du er fornøyd, gjør vi den om til en vanlig backupkonto for deg – enkelt og greit.

Ta kontakt med oss i dag dersom du ønsker mer informasjon om Telsys Online Backup, eller registrer en gratis testkonto HER.