Ukens Protip: Bruk av filter i Telsys Online Backup Proff

Den nye tradisjonen tro, følger vi også denne uken opp med nytt protip! Denne gangen vil vi gjerne minne dere om en nyttig funksjon i Telsys Online Backup Proff – nemlig bruk av backupfilter.

Tenk deg at du har en mappe med flere undermapper og tilhørende filer. Noen av disse filene er viktige, mens andre filer ikke er viktige i det hele tatt. Dersom de uviktige filene i tillegg er store mediefiler som f.eks. videosnutter eller musikk, kan man spare mye plass på å ekskludere dem fra backupjobben. Hvordan kan du på en enkel måte ta backup av de filene du ønsker uten å måtte velge vekk alle uønskede filer eller filtyper manuelt? Jo, ved hjelp av backupfilter!

Bruk av backupfilter i Telsys Online Backup
Bruk av backupfilter i Telsys Online Backup

Backupfilter kan du opprette ved å gå inn på innstillingene for det aktuelle backupsettet, og deretter klikke på «Backup Filter». Der kan du trykke på «Add» og definere opp filteret ditt slik du måtte ønske det. Skjermdumpen viser hvordan et ferdigdefinert backupfilter kan se ut.

Man har mulighet til å velge filplasseringer, filnavn, filtyper, samt filtermodus. Filtermodus kan settes til å inkludere eller ekskludere filer som matcher det definerte filteret, og man kan lage så mange filter man vil.

For brukere med avanserte filtreringsbehov, har man også muligheten til å opprette filter som benytter seg av regulære uttrykk/regular expressions. Dette betyr i praksis at man kan lage ekstremt fleksible og kraftige filter ved hjelp av den samme syntaksen som blir brukt i mange andre kjente systemer.

Som du sikkert forstår, kan riktig bruk av backupfilter være både tidsparende og effektivt, samtidig som det kan bidra til å redusere størrelsesbehovet du har til backupkontoen din.

Har du andre tips og triks du gjerne vil dele med andre? Legg inn en kommentar nedenfor, eller send tipset til oss på protip@telsys.no!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *