Zimbra – En suksess med åpen kildekode!

Zimbra er produsent av vår e-posttjeneste Telsys Epost. Zimbra ble etablert i 2003, og har siden oppstarten vokst til å bli verdens tredje største e-postløsning. De første årene fokuserte de på utvikling, og først i 2006 begynte volumet av kjøpte lisenser å ta av. Forretningsmodellen til Zimbra er basert på at de tilbyr en gratisversjon med åpen kildekode, samt en betalt versjon. Den betalte versjonen inneholder mer funksjonalitet, og har bedre support enn gratisversjonen.

Denne grafen viser veksten i antall millioner betalte mailbokser over tid.

Suksess med åpen kildekode

En av grunnene til Zimbra sin raske vekst og popularitet er at de i stor grad har basert produktet på åpen kildekode. Alle delene av løsningen er satt sammen av kjente åpen kildekode-løsninger, som Jetty, MySQL, Postfix med flere. At Zimbra i tillegg valgte å publisere sin egen løsning som åpen kildekode, gjorde at de raskt fikk mange tilhengere, og at mange begynte å utvikle applikasjoner som kunne integreres i løsningen.

Navnet Zimbra

Navnet «Zimbra» ble valgt fordi flere av de ansatte var fans av et band som heter Talking Heads. De hadde en kul sang som heter «I Zimbra», og de ble enige om at dette var et navn som hørtes bra ut.

Her kan du høre Talking Heads med «I Zimbra»:

En tjeneste som passer til alle

Det geniale med Zimbra er at tjenesten fungerer like bra på Windows-, Linux- og Mac-baserte maskiner. Løsningen er bygget for å være uavhengig av hvilke klienter man ønsker å lese mail med. Derfor fungerer mail, kalender og kontakter perfekt på alle datamaskiner, samt alle moderne mobiltelefoner.

Zimlets

Ekstra funksjonalitet kan bygges inn i Zimbra ved hjelp av såkalte «Zimlets». Dette er små programmer som kan integere løsningen med for eksempel CRM-systemer som Salesforce eller andre systemer som WebEx sine videokonferanseløsninger. Det er svært enkelt å utvikle denne typen Zimlets, og mulighetene er mange. Zimbra har en liste over zimlets som du finner her.

Telsys først i Norge

Allerede i 2006 signerte Telsys en avtale med Zimbra, og ble dermed Zimbras første hosting-partner i Norge. Vi har vært ledende på Zimbra siden, og tilbyr denne tjenesten til over 300 bedrifter i dag.

Lær mer om Zimbra

Hvis du ønsker mer informasjon, kan du finne det på våre produktsider om Zimbra. Vi anbefaler også at du bruker noen minutter på å se filmene nedenfor.

Infofilm fra Zimbra:

Infofilm fra Telsys:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *